پل خاتون خوی
Khoy Khatoon Bridge
پل خاتون به دستور یکی از بزرگان خوی به نام “احمد خان دنبلی” در سال ۱۱۷۰ الی ۱۲۰۰ هجری قمری ساخته شده.
این پل کهن در فاصله ۲ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان خوی و بر روی یکی از شاخه های رودخانه قطور قراردارد. این پل آجری ۵۹٫۴۰ متر طول و ۸٫۷۰ متر عرض و ۶٫۴۸ متر ارتفاع دارد. این پل دهه های گذشته مرمت شده است.
در قسمت فوقانی این پل آجر به کار رفته و دارای هفت دهانه بزرگ آّب رو بوده و در بین دهانه های بزرگ شش پایه سنگی با ارتفاع دومتر از کف پل، به شکلی منظم، هفت دهانه کوچک طاق با نمای تزئینی قرار دارد. تمامی آن دهانه ها با طاق های جناغی و با آجر، ملات، گچ و قسمت های وسط طالق نیز با سنگ و ملات گچ پوشش داده شده.
پایه ها پل از دو جهت مخالف و موافق آب رودخانه، سیل شکن هایی آن به شکل مثلثی و به اندازه ۲ متر از سنگ هایی نسبتا بزرگ و منظم با ملات، ماسه و آهک ساخته شده است. دیوارهای طرفین پل را با آجر و سنگ پر کردهاند و سطح پل به علت بزرگتر بودن طاق میانی پل از دیگر طاقها و به علت متقارن بودن طاقهای بزرگ دارای شیب نسبتا ملایم به دو طرف شمال و جنوب هستند.
مصالح اصلی بنا سنگهای تراشیده منظم و قلوه سنگ، سنگ لاشه و آجرهایی به ابعاد ۵ در۲۵ است.
طبق اطلاعات بدست آمده گفته میشود که این پل در گذشته محل عبور کاروان های عثمانی بوده و تا چند سال پیش مردم از آن گذر میکردنند. اما در سالهای اخیر پلی دیگر در راستای آن ساخته و راه ارتباطی جدید مردم میباشد. ارزش باستانی این پل باعث شده تا توسط میراث فرهنگی استان حفاظت شود.
لیست جاذبه های گردشگری خوی (کلیک کنید)
[box type=”shadow” align=”aligncenter” class=”” width=””][/box]