موزه خوی khoy Museum

موزه خوی khoy Museum

موزه شهرستان خوی

khoy Museum

موزه خوی در سال ۱۳۴۸ خورشیدی در هشتم آبان ماه تاسیس گردید. این موزه در خیابان نورالله خان واقع شده است و از سه خیابان شریعتی، امام خمینی جنوبی و همچنین بلوار ۲۲ بهمن، مسیر های جداگانه ای به آن منتهی می شود. بیش از اینکه این ساختمان تبدیل به موزه شود به کتابخانه عمومی شهر شهرت داشت.

این ساختمان یک طبقه در مساحت ۲۵۶ متر مربع که دارای دوسالن باستان شناسی و مردم شناسی و یک بخش اداری بود ولی در سال ۱۳۵۸ به منظور گسترش موزه، سه تالار کوچک به آن افزوده شد.

اشیائی که در این موزه نگهداری می شود به دوره های ما قبل تاریخ ، دوره های تاریخی و آثاری مربوط به هنرهای ایرانی و تزئینی و مردم شناسی است.
موزه خوی شامل انواع ظروف سفالی مربوط به دورهای مختلف ماقبل تاریخ و انواع ظروف فلزی و ادوات حرب (صلاحهای جنگی) مربوط به دورههای قبل از اسلام و همچنین پارچه های زربافت نقش دار بسیار زیبا، مجسمه های از اقوام مختلف کشور ایران با لباسهای محلی و ادوات زینتی همچون پابند و النگو است.

از آثار ارزشمند موزه خوی: سنگ نبشته شاه طهماسب صفوی، گل مهره ها،کتاب های خطی، انواع سکه های مسی، نقره، طلا، بیزانس مربوط به سلسله های مختلف پادشاهی اشکانی، ساسانی، اوایل اسلام تا قاجاریه را میتوان نام برد.

از آثارهای زیبایی این موزه: خاتم کاری و کاشی کاری، منبت کاری مربوط به دورهای قاجار و صفوی. ظروفهای چینی و شیشه های مختلف که نقشهایی بسیار هنرمندانه و ظرافتی ماهرانه ای در آنها بکار برده شده که اکثرا به دوره قاجاریه مربوط میشوند.

مهرهای سنگی قبل از اسلام شامل: فیروزه، عقیق، سنگ سیاه. سنگ اسبیدین با قدمت هزاره هفتم قبل از میلاد.

از اشیاء منحصر به فرد این موزه کتیبه سنگی که به دوران شاه طهماسب صفوی برمی گردد و در آن شاه فرمانی در خصوص تخفیف و بخشودگی مالیات در سال ۹۱۸ ه..ق به بازاریان خوی را داده و در همین شهر کشف و هم اکنون برای بازدید مردم در موزه قرار داده شده است. این فرمان بر روی سنگ مرمری نوشته شده و قسمتی از آن از بین رفته و فقط چهار سطر اول باقی مانده است.

برخی از اشیای موزه، از طرف موزه ایران باستان تهران (موزه مادر) و بخش دیگر تحت عنوان مکشوف از نقاط گیلان و کاشان ومرز بازرگان بوده، و برخی هم از آذربایجان، خراسان ، ری ، به این موزه انتقال داده شده اند.

آدرس موزه خوی : خیابان امام ، کوچه نورالله خان

شماره تلفن موزه : ۰۴۶۱۲۲۲۴۱۷۷

زمان بازدید : همه روزه غیر از روزهای دوشنبه صبح ها ۹ الی ۱۳:۳۰ بعد از ظهرها ۱۵ الی ۱۸موزه خوی سرشار از آثار تاریخی با قدمت هزار سال است.

یک بنای تاریخی دیگر به نام ساختمان کبیری نیز در خوی وجود دارد که به موزه کبیری خوی شهرت یافته است.

khoy Museum

[box type=”shadow” align=”aligncenter” class=”” width=””][/box]

 

موزه خوی , موزه شهرستان خوی، آدرس موزه خوی, شماره تلفن موزه خوی, زمان بازدید از موزه خوی, ایمیل موزه خوی, نقشه موزه خوی, اشیاء تاریخی موزه خوی, قدیمی ترین در موزه خوی, علیرضا جاوید نیا – khoy Museum

تبلیغات اینترنتی ارومیه

تبلیغات اینترنتی ارومیه

دکتر فاطمه مختاری ارومیه

دکتر فاطمه مختاری ارومیه

دکتر سلیمان حسینی خلیفانی جراحی زیبایی بینی

دکتر سلیمان حسینی خلیفانی جراحی زیبایی بینی

پنجره ایران صنعت

قالیشویی نوین فرجی ارومیه

اروم وب مجله اینترنتی ارومیه

UromWb.ir