موزه شهر ارومیه

موزه شهر ارومیه

موزه ارومیه در خیابان شهید بهشتی قرار دارد، و در سال ۱۳۴۶ ه.ش بنا  گردیده است. این موزه به عنوان دومن موزه غنی ایران، شناخته شده است. و دارای یک سالن بزرگ مخصوص اشیای باستانی  و تاریخی می باشد. که مربوط به دوره های مختلف تاریخی است و بر اساس قدمت آنها از درب ورودی در ویترین ها به ترتیب از دوره ما قبل تاریخ، دوره ساسانی تا دوره قاجار چیده شده است. و سالن کوچکی که مختص موزه مردم شناسی است و در ایام بخصوصی فیلم و اسلاید در آن به نمایش گذاشته میشود.

در موزه ارومیه مجموعه ای از کتاب های نفیس خطی، که اکثر آنها قرآن مجید و کتب دینی اسلامی می باشد، وجود  دارد. و همچنین اشیایی از دوره ما قبل تاریخ ، تاریخی و اسلامی و نیز اشیائی مربوط به هنر های ملی و تزئینی، مردم شناسی ، کار های دستی و نوشته ها و کتب خطی دیگر به چشم می خورد، که اجمالا و فهرست وار معرفی می شوند:

موزه شهر ارومیه

بخش ماقبل تاریخ

از این دوره اشیائی که در حفاری اسماعیل آباد، امش گیلان، تپه های حسنلو نقده، سیلک کاشان، تپه های دینخواه و عمارلو بدست آمده، شامل اشیای سفالی خام و پخته و مفرغی می باشد. و تعداد آنها به بیش از ۱۲۵ قلم می رسد، به نمایش گذاشته شده است. که با شروع به کار موزه ی منطقه ای استان آ.غ این بخش در موزه ارمیه رونق بسیاری خواهد یافت.

بخش تاریخی لرستان

اشیای مربوط به دوره های تاریخی و از لرستان بدست آمده ، اکثرا مفرغ و برنز بوده ، و بیشتر وسایل جنگی و آلات فلزی دیگر و اشیای سفالی بوده و کلا مربوط به قبل از میلاد و ۵۳ قلم میباشد.

بخش تاریخی موزه ارومیه

اشیاء مربوط به بخش تاریخی ، این اشیا مربوط  به قبل از اسلام میباشد، و اکثرا فلزی (مفرغ  و آهن ) است و مربوط به نواحی : شوش ، دیلمان ، خورین ، نوروز محله ، ری ، رودبار ، گری ، رحمت آباد ، سیاهکل ، عمارلو و نهاوند است که تعدادشان به ۵۰ قلم میرسد

کتیبه اورارتویی کله شین که در اشنویه یافت شده و در موزه ارومیه نگهداری می‌شود.

کتیبه اورارتویی کله شین که در اشنویه یافت شده و در موزه ارومیه نگهداری می‌شود.

بخش سکه ها

این بخش شامل سکه های از دوره های قبل از اسلام در ایران و حکومتهای امویان ، عباسیان ، آل بویه ، سلاجقه ، اتابکان ، مغول ، تیموریان ، آل جدایر ، آق قریونلو ، صفویه و زندیه می باشد که تعداد آنها ۴۱ قلم است.

مهر ها

که بیشتر روی سنگ هایی گران قیمت با چیره دستی شگفت انگیز کنده کاری شده است و غالبا برای اثبات حق مالکیت و نیز مبادلات تجاری ، مورد استفاده قرار میگرفته است. و کثرت تعداد این گونه مهره های یافت شده نمودار توسعه مالکیت شخصی در آن دوره هاست.

بخش اسلامی

اکثر اشیاء موزه ارومیه متعلق به دوره های اسلامی و نشان دهنده ی تمدن اسلام ، و شیوع دین مبین اسلام در این خطه و تاثیرات آن در ساخت و پرداخت ظروف و اشیاء فلزی از جمله سلاحهای جنگی می باشد.

ظروف بی نهایت ظریف ، با خطوط کوفی ، یا آیاتی از قرآن کریم و همچنین سر علم های از سوگواری ، نوشته های کوفی و عربی و آیاتی از کتاب مقدس قرآن می باشد ، که از مناطق مختلف کشور جمع آوری گردیده و از تاریخ شیوع دین مبین اسلام تا قرن ۱۴ هجری را شامل میشود. این اشیاء ۱۰۰ قلم بوده و شامل ظروف سفالین و اشیاء فلزی است که از رفسنجان ، گرگان ، ری ، کرج ، قوچان ، سبزوار ، نیشابور ، اراک ، کاشان ، ساوه ، جیرفت ، شوش ، گنبد کاوس ، بیرجند ، دماوند ، اصفهان و بجنورد به دست آمده است.

بخش مردم شناسی

در بخش مردم شناسی موزه ارومیه ، لباس ها و وسایل مربوط به قرن سیزدهم و چهاردهم هجری ، و وسایل دیگر اشیاء مسی برنزی و شیشه ای و پارچه ای سفالین و تخته ای و همچنین مجسمه های از اقوام و عشیره های مختلف کشور ، با لباس های محلی ب نمایش گذاشته شده است.

بخش هنر های تزئینی

اشیای بسیار جالبی همچون خط نوشته ها و آیاتی از قرآن مجید ، به خط نسخ و نستعلیق و تابلو و مینیاتور و مرقع و قلمدان هایی از قرن سیزدهم و چهاردهم هجری در این بخش نگهداری میشود.

موزه ارومیه

بخش های اسلامی و ملی

در این بخش تابلو ها  با خطوط نستعلیق و نسخ و شکسته و زری دوزی هایی با ادعیه و آیات و نیز ظروف سفالین و منبت کاری ها به چشم می خورد.

تبلیغات اینترنتی ارومیه

تبلیغات اینترنتی ارومیه

دکتر فاطمه مختاری ارومیه

دکتر فاطمه مختاری ارومیه

دکتر سلیمان حسینی خلیفانی جراحی زیبایی بینی

دکتر سلیمان حسینی خلیفانی جراحی زیبایی بینی

بهترین قالیشویی ارومیه

بهترین قالیشویی ارومیه

پنجره ایران صنعت

گروه تولیدی آکو

اروم وب مجله اینترنتی ارومیه

UromWb.ir