جزیره کبودان

جزیره کبودان

جزیره کبودان که بزرگترین جزیره دریاچه ارومیه است و همچنین تنها جزیره از دریاچه ارومیه است که در تمام سال دارای آب شیرین است. این آب شیرین که برای تامین مصرف حیوانات از دو چشمه در قسمت جنوبی جزیره تامین میشود.

وسعت جزیره کبودان به ۳۱۷۵ هکتار میرسد که در ارتفاع ۱۵۲۱ متری سطح آبهای آزاد قرار دارد. این جزیره از شمال به جزیره آرزو به فاصله یک کیلومتری و از جنوب غرب به جزیره اشک در فاصله ۷ کیلومتری واقع شده است. ساحل آن از نوع سنگی و ماسه ای بوده که برای شنا و ورزشهای آبی مناسب است.

جزیره دیدنی کبودان که بیشتر نواحی آنرا پوششهای گیاهی شامل علفهای کوتاه، سرو کوهوی، بادام وحشی ، شیر خشت، گوچه فرنگی و درختان پسته وحشی

موقعیت دقیق جغرافیایی این جزیره  N372852 E453740 میباشد.

جزیره کبودان (قوبون داغی) در سال ۱۳۴۶ شمسی توسط سازمان محیط زیست منطقه حفاظت شده اعلام شد و به همراه سایر جزایر دریاچه ارومیه (به جز جزیره اسلامی) به پارک ملی تبدیل شده اند.

قسمت اعظم پوشش استیپی جزیره را علف‌های کوتاه تشکیل میدهد و همچنیی درختان پسته وحشی، سرو کوهی، بادام وحشی، شیر خشت و گوجه وحشی، جو وحشی، ارس کوهی و دم اسبی نیز در این جزیره وجود دارند. همچنین در جزیره کبودان حیوانات گوناگونی زندگی میکنند که بیشتر شامل قوچ، میش ارمنی میشوند. همچنین تعدادی پلنگ نر و ماده از سوی سازمان محیط زیست برای حفظ بقای نسل آنها به این جزیره آورده شده اند.

جزیره کبودان زیستگاه گوزن زرد ایرانی است که از کمیاب ترین گوزن های جهان است. در این جزیره حیوانات زیبای دیگری نیز یافت میشوند مانند عقاب طلایی و لاشخور مصری،موش صحرایی، مرغ کفل سفید، مرغ سنگ، پری شاهرخ، سبزه قبا، کاکائی، هدهد، کبک و پرندگان آبزی مانند فامینگو، آنقوت نوک قرمز و برخی مرغابی..

فلامینگوهای بیشتر در منطقه شمالغرب جزیره که منطقه ای آرام است قرار دارند که غذای اصلی آنها جلبک و آرتمیا است.

قوچ و میش های جزیره کبودان از سال ۱۳۴۰ تحت حفاظب قرار دارند که در مناطق قوچ دره سی، جن دره سی، گوله دره سی، حسن آقا دره سی، زرزا، شکارگاه، قره داغ بزرگ و کوچک زیست میکنند، این مجموعه مناطق از طرف سازمان جهانی یونسکو به عنوان یکی از ۵۹ منطقه حفاظت شده که دارای گونه های کمیات حیوانی و گیاهی است به ثبت رسیده است.

در سواحل جزیره که بر اثر عقب نشینی آب دریاچه به وسعت آن افزوده شده است، کانالی کشف شده که نشان از انتقال آب شیرین به مناطق مسکونی در بخش شرقی جزیره میدهد، با بررسی های انجام شده روی تنبوشه های سفالی این کانال به نظر میرسد مربوط به دوره ایلخانی میباشد که در آن زمان مردمانی در جزیره سکونت داشته اند. (ایلخانان یا ایلخانیان نام سلسله‌ای مغول است که از سال ۶۵۴ تا ۷۵۰ ه‍. ق. معادل ۱۲۵۶ تا ۱۳۳۵ میلادی در ایران حکومت می‌کردند و فرزندانچنگیزخان مغول بودند)

جزیره کبودان که نگین فیروزه ای ایران خوانده میشد از سوی اشرف پلوی بسیار مورد توجه بود و حتی در قسمت جنوبی جزیره در سال ۱۳۵۳ شمسی ویلایی کوچک ساخته بود که چند روزی از تابستان را در آن میگذراند. یکبار در سال ۵۳ و یکبار درسال ۵۴ و هربار به مدت ۴ الی ۵ روز به همراه بهروز وثوقی در آن اقامت داشت.

ویلای اشرف پهلوی هم اکنون با کلیه لوازم داخلی آن در اختیار اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی قرار دارد.

تبلیغات اینترنتی ارومیه

تبلیغات اینترنتی ارومیه

دکتر فاطمه مختاری ارومیه

دکتر فاطمه مختاری ارومیه

دکتر سلیمان حسینی خلیفانی جراحی زیبایی بینی

دکتر سلیمان حسینی خلیفانی جراحی زیبایی بینی

پنجره ایران صنعت

قالیشویی نوین فرجی ارومیه

اروم وب مجله اینترنتی ارومیه

UromWb.ir