کوه اورین شهرستان خوی

کوه اورین شهرستان خوی

کوه اورین شهرستان خوی

کوه اورین بلند ترین کوه شهرستان خوی و با ارتفاع ۳۶۵۰ متر بلندترین کوه استان آذربایجان غربی و بیست یکمین کوه بلند ایران است.

این کوه در شمال غربی ترین نقطه شهر خوی با ۴۲ کیلومتر فاصله در حد فاصل بخش صفائیه و بین دشت الند و دره قطور قرار دارد، که از دو قله کوچک و بزرک تشکیل شده است، ارتفاع قله کوچک نیز ۳۴۱۷ متر میباشد این کوه حالت تپه ای دارد، اما اورین بزرک به شکل قله ای است.

بعد از کوه آرارت کوه اورین بلند ترین کوه منطقه محسوب میشود، گفته میشود این کوه در جنگ چالدران کوه منتهی الیه غربی قشون شاه اسماعیل بوده است. وجود سنگ گدازه ها اطراف کوه و چشمه های آب گرم در دامنه کوه نشان میدهد که این کوه یک آتشفشان خاموش است و گدازه هایی در آن در حال فعالیت جزیی می باشد.

به دلیل قرار گیری کوه در مسیر وزش بادها و باران های غربی و مدیترانه ای، باعث شده که میزان بارندگی در دامنه های کوه بیشتر شود و قله آن همیشه سفید پوش باشد، در واقع بیش از نود درصد ابرهای باران زا بخصوص در فصل بهار از پشت کوه اورین پدیدار میشوند. بارش برف و باران در دامنه کوه، چشمه های آب معدنی و دریاچه های طبیعی زیبایی را در ارتفاعات به وجود آورده است، با این وجود این کوه مکان مناسبی برای کوهنوردان و علاقه مندان به ورزش های زمستانی است.

کوه اورین دارای وقار و دورنمایی بسیار زیبا از کیلومترها دورتر از شهر خوی است. کوه اورین آخرین کوه مرتفع مرز ایران با کشور ترکیه بوده که حدود ۱۵ کیلومتر با مرز فاصله دارد، کوه اورین از شهر بندری بند ماهی در شرق دریاچه وان ترکیه نیز منظره ای بسیار زیبا  و دیدنی دارد.

کشف زیر خاکی ها و سفال ها از روستا و آبادی های اطراف آن گواه تمدنی کهن مربوط به دوره های اشکانی و ساسانی است.

مسیر کوه اورین:

برای رفتن به کوه اورین باید از روستای پسک و جاده خاکی که نرسیده به روستای بدلان است عبور کرد، پس از طی سربالایی حدود ۱۷ کیلومتر به روستای حصار می رسید، در طول مسیر پیچ تند و سنگلاخی به نام گچی قیران ( بز کشنده ) وجود دارد که صعب العبورترین پیچ در این مسیر می باشد، این روستا بسیار زیبا و کوه های آن بسیار سرسبز و پوشید از علف است، کوهنوردان و گردشگران اتومبیل خود را در حیاط مدرسه روستا پارک می کنند، ، برای رسیدن به پناهگاه باید یک کیلومتر پیاده حرکت کرد، پناهگاه های کوه اورین مجهز به تخت خواب و یخچال و گاز بوده در واقع یک سویت کامل هستند. لازم به ذکر است که بدانید در مسیر قله هیچ سر پناهی وجود ندارد و فاصله بین پناهگاه ها تا قله ۱۳ کیلومتر بوده که ۴ ساعت طول می کشد، کوهنوردان در کنار پناهگاه ها و در هوای سرد چله تابستان این کوها آتش روشن میکنند و تا پاسی از شب با نشستن در کنار آتش و نوشیدن چای، لحظات زیبای را سپری می کنند.

اختلاف دما در کوه اورین با شهر بین ۷ تا ۱۰ درجه می باشد، مسیر صعود به کوه اورین هموار بوده و صخر ه ای در طول راه وجود ندارد، دیدن رودها و جویبارهای بسیار دیدنی که از ذوب برف های اورین ایجاد شده، و آلاله و بابونه بسیار شیرین خستگی را از تن بیرون می آورد. جنگل های بلوط و البته پراکنده و حوضچه هایی در ارتفاعات وجود دارد که به زبان محلی به آن (گل) گفته میشود. گردشگران و کوهنوردان زیادی برای تفریح به دامنه کوه اورین می آیند، هر ساله بیش از ۳۶۰۰ نفر از این کوه دیدن میکنند.

Avrin mountain in khoy

کوه اورین شهرستان خوی, بلند ترین کوه شهرستان خوی, بلند ترین کوه استان آذربایجان غربی, کوه اورین بیست و یکمین کوه بلند ایران, کوه اورین خوی, کوه بلند اورین کجا قرار دارد, Avrin mountain in khoy, کوه های آتشفشانی آذربایجان غربی ,  ƏVRİN Dağı,  Evrin Mountain khoy

تبلیغات اینترنتی ارومیه

تبلیغات اینترنتی ارومیه

دکتر فاطمه مختاری ارومیه

دکتر فاطمه مختاری ارومیه

دکتر سلیمان حسینی خلیفانی جراحی زیبایی بینی

دکتر سلیمان حسینی خلیفانی جراحی زیبایی بینی

پنجره ایران صنعت

قالیشویی نوین فرجی ارومیه

اروم وب مجله اینترنتی ارومیه

UromWb.ir