غذاهای محلی ارومیه
یکی دیگر از لذتهای سفر برای گردشگران چشیدن طعم غذاهای آن منطقه می باشد.همانند آثار و جاذبه های گردشگری تنوع غذایی زیادی دیده می شود به طوری که در هر شهر غذاهای محلی مخصوص به خود یافت می شود.ارومیه و استان آذربایجان غربی نیز همانند جاهای دیگر غذاهای خاص محلی خود دارد.
غذاهای محلی ارومیه عبارتند از پلو ،آبگوشت ،چلو کباب، انواع آش و انواع خورشت .
کوفته نیز یکی دیگر از غذاهای معروف و لذیذ استان آذربایجان غربی می باشد و آن را با مرغ یا گوشت قرمز می پزند . دلمه نیز یکی از غذاهای پرطرف آذربایجان می باشد.
یکی از غذاهای خاص ارومیه یتیمچه میباشد.
دلمه برگ مو ، دلمه کلم و بادنجان از دلمه های پرطرفدار ارومیه می باشند.
از خورشتهای ارومیه می توان به خورشت کنگر ، خورشت آق ماش(ماش سفید) اشاره کرد.
یکی دیگر از غذاهای محلی ارومیه گوزلمه ارومیه می باشد که از ماست چکیده ، نعناع خشک ، تخم مرغ و سیر تهیه می شود.
عیران آشه ، قاتیخ آشه ، اوماج آشه ، تورش آشه ،کلم آشه(ییرتیخلی) ، عرشته آشه از آشهای محلی ارومیه می باشند.
از نانهای پر مصرف ارومیه لاواش ، سنکک ، سومون می باشد.
شورجه ی ارومیه,خورش ارومیه, یارماشورباسه ,آش دوغ ارومیه ,سوپ بلغور ارومیه,,تنور چره یا لاواش,یخاچره ,تاواچره,جزلا چره ,Local Orumiyeh Foods,عیران آشه ، قاتیخ آشه ، اوماج آشه ، تورش آشه ،کلم آشه ، عرشته آشه,دلمه برگ مو ، دلمه کلم و بادنجان,کوفته,غذاهای ارومیه,غذاهای سنتی استان آذربایجان غربی